29. 05. 2017.

Najbolji u baštini / The Best in Heritage 2017

U nastavku najava konferencije The Best in Heritage/Najbolji u baštini 2017 s kojom ICOM Hrvatska i ICOM središnji ured u Parizu imaju višegodišnju uspješnu partnersku suradnju. ICOM članovi, kao i prethodnih godina ostvaruju pravo na povlaštenu kotizaciju.

THE BEST IN HERITAGE / NAJBOLJI U BAŠTINI

Utjecajni projekti

Dubrovnik, 28-30 rujna 2017

Kao rezultat dugog i predanog rada mnogobrojnih stručnjaka i profesionalnih žirija, preko 40 nagradnih programa objavilo je oko 300 nagrađenih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata iz čitavog svijeta u 2016 godini. Iz te akumulacije kvalitete na konferenciji „Najbolji u baštini“ predstaviti će se izbor najinovativnijih kandidata.

Skup se sastoji od dva programa: IMAGINES– jednodnevni događaj na kojem će se predstavljati dostignuća vezana uz upotrebu novih tehnologija i multimedije; te dvodnevni, osnovni program. Sve zajedno prezentirati će se preko 40 laureata, uključujući predstavnike iz Kine, Sjedinjenih Država, Japana, Indije, Australije, Novog Zelanda, Kanade, Rusije i Europe. Hrvatsku će predstavljati Gradski muzej Vukovar, dobitnik Silletto nagrade Europskog muzejskog foruma u 2016 godini.

Konferencija je rijetka međunarodna platforma na kojoj se susreću državni, privatni i civilni akteri. Publika će, zajedno s programskim moderatorima i glavnim predavačima, glasovati za „Utjecajni projekt 2017“ za svaki od programa. Dva pobjednika imati će priliku predstaviti svoje projekte na međunarodnom sajmu muzejske i baštinske opreme EXPONATEC (Köln) u studenom 2017, te će biti glavni predavači na konferenciji Najbolji u baštini 2018.

Uz pregled najbolje prakse, konferencija nudi bogat društveni i kulturni program, organiziran uz pomoć Dubrovačkih muzeja, koji će se odvijati u renesansnom centru Dubrovnika, grada UNESCO-ve svjetske baštine. Skup je idealan za širenje mreže kontakata, dijalog o mogućoj suradnji i osobno upoznavanje nagrađivanih stručnjaka iz svijeta.

Skup je organiziran u partnerstvu s Europom Nostrom, Fondom Međunarodnog vijeća muzeja (ICOM), s podrškom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture, te pod sponzorstvom tvrtke Meyvaert Glass Engineering.

Članovi ICOM-a imaju mogućnost registrirati se s povlaštenim kotizacijama.

Poveznice

Program i registracija http://www.thebestinheritage.com/conference

Više o programu: http://www.thebestinheritage.com/featuring

Kontakt:news@hebestinheritage.com