20. 07. 2017.

Poziv: STORAGE RE-ORG seminar

Poštovane kolegice i kolege,

ICOM SEE, ICOM Hrvatska i Etnografski muzej u Zagrebu pozivaju sve zainteresirane da se prijave na RE-ORG seminar reorganizacije muzejskih čuvaonica. Seminar je namijenjen stručnom muzejskom osoblju koje se u svojim ustanovama susreće s problematikom načina čuvanja zbirki u depoima. Cilj je kroz metodologiju reorganizacije pomoći u provedbi promjena pružajući sustavni pristup poboljšanja potencijala zbirke, osiguravajući njezino dugoročno očuvanje.

Seminar se održava u trajanju od dva tjedna i sastoji se od teorijskog i praktičnog rada (od planiranja projekta reorganizacije do samog izvršenja). Svi sudionici dužni su odraditi seminar od početka do kraja jer se RE-ORG model temelji na timskom radu koji je nužan u rješavanju kompleksnih problema vezanih uz čuvaonice. Seminar se odvija na engleskom jeziku.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno. Broj predviđenih sudionika je 20, a poželjno je da iz svakog odabranog muzeja na edukaciji sudjeluju dvije osobe. Za sudionike su osigurani obroci, dok si smještaj sudionici osiguravaju sami. Broj mjesta na seminaru je ograničen. Organizatori zadržavaju pravo odabira sudionika sukladno motivaciji prijavljenih, odnosno njihovoj spremnosti da RE-ORG model primjene u vlastitoj ustanovi.

Vrijeme održavanja: od 6. do 17. studenog 2017. godine

Mjesto izvođenja seminara: Etnografski muzej Zagreb

Prijave su otvorene do 1. rujna 2017.

U priloženom dokumentu (Poziv za sudjelovanje Re-ORG final) opisan je način na koji se možete/trebate prijaviti za seminar. Unaprijed se radujemo ovom seminaru, i vašem učestvovanju u istom.