31. 07. 2015.

Poziv / stipendija – InHerit radionica London

InHerit (punim nazivom: Heritage Interpretation for Adult Learning) je EU financirani međunarodni projekt usmjeren na razvoj interpretacije baštine i profesije interpretatora na europskom nivou, više o projektu možete pronaći na: http://www.interpretingheritage.eu/en

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (putem Katedre za muzeologiju) jedan je od partnera u ovom projektu uz nekoliko relevantnih institucija poput English Heritage-a, Europske asocijacije za interpretaciju baštine (Interpret Europe), Centra za interpretaciju prirodne baštine Švedske i ostale partnere iz Belgije, Italije, Poljske i Nizozemske. Pridruženi, savjetodavni partneri na projektu su između ostalih i ICOM-ICTOP međunarodni komitet, te ICOMOS-ICIP međunarodni komitet.

S obzirom na navedeno uključujući povezanost projekta uz ICOM a na prijedlog hrvatskog partnera i u dogovor s projektnim konzorcijem za jednog predstavnika HNK ICOM-a osigurano je sudjelovanje na projektnoj radionici na temu “Interpretacija baštine i osnove planiranja interpretacije” koja će se održati od 09-11. rujna 2015. godine u Londonu (Eltham Palace, English Heritage lokalitet = http://www.english-heritage.org.uk/visit/places/eltham-palace-and-gardens/).

Filozofski fakultet kao projektni partner osigurati će pokriće troškova (putna karta + smještaj) sudjelovanja na radionici za jednu osobu zainteresiranu za interpretaciju baštine.

Uvjeti za sudjelovanje:

- član HNK ICOM-a,

- interes za interpretaciju baštine, i osnovna povezanost s istom na radnom mjestu,

- dobro poznavanje engleskog jezika (radni jezik radionice),

- početnik, mlađi ili zaposlenik srednjeg statusa (1-15 godina rada u muzeju/muzejskoj struci),

- vremenska raspoloživost za sudjelovanje na radionici (polazak iz Hrvatske 08. rujna, povratak 12. rujna),

- spremnost na pred i post sudjelovanje u radionici (on-line pripremni materijali, te izvještaj).

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na radionici pošaljite do najkasnije 10/08/2015 vašu prijavu (na engleskom jeziku) koja mora sadržavati:

- osnovne podatke (ime, prezime, kontakti),

- kratki CV/Bio (do 200 riječi maksimalno),

- interes i iskustvo oko interpretacije baštine (do 200 riječi),

- motivaciju/razlog zašto želite sudjelovati na radionici (do 200 riječi).

Vaše prijave pošaljite e-poštom (kao Word doc ili u tijelu poruke) na adresu dbabic@ffzg.hr ili dbabic@icom-croatia.hr. Evaluaciju prijava izvršiti će tim projektnog konzorcija, a rezultati poziva će biti poznati najkasnije 15/08/2015 godine.

N.B. Institucionalni ICOM članovi mogu kandidirati jednu osobu/zaposlenika po instituciji.