24. 05. 2019.

Najbolji u baštini 2019 – Utjecajni projekti / 25-27 rujna 2019, Dubrovnik

Najbolji u baštini 2019 – Utjecajni projekti

25-27 rujna 2019, Dubrovnik

                Pružajući sveobuhvatan pregled najbolje prakse na svijetu, na ovogodišnjoj konferenciji „Najbolji u baštini / The Best in Heritage“ predstavit će se 42 muzejska, baštinska i konzervatorska projekta nagrađena u protekloj godini. Trodnevni skup se sastoji od dva programa, specijalizirani – IMAGINES, na kojem će se predstaviti laureati vezani uz upotrebu novih tehnologija i multimedije (mobilne aplikacije, web-stranice, animacije itd.), dok će u središnjem programu biti predstavljeni veći, složeni institucionalni projekti sa svih područja javne memorije (od umjetničkih muzeja do arheoloških, od muzeja budućnosti do muzeja okoliša i muzeja zajednice, te civilnih projekata) i tipova praksi (od državnih obrazovnih programa do konzervacijskih projekata i projekata zaštite).

Sudionici će imati priliku informirati se o trendovima i novitetima u sektoru, ali i sudjelovati u raspravama. Atraktivan društveni program pruža priliku da i osobno upoznaju predstavnike pobjedničkih projekata sa svih strana svijeta. Mnogi prijašnji sudionici opisali su konferenciju kao “doživljaj” koji „nudi dašak svježeg zraka“. Skup nema paralelnih događanja, jednostavan je, inspirativan i okuplja stručnjake visokih kriterija oko teme profesionalne vrsnoće iz cijelog sektora baštine.

Konferencija je organizirana u partnerstvu s Europom Nostrom (uz podršku programa Kreativna Europa), Međunarodnim vijećem muzeja (ICOM), s podrškom Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te pod sponzorstvom tvrtki Meyvaert Glass Engineering i Exponatec Cologne. Lokalni partner su Dubrovački muzeji.

ICOM Hrvatska, kao i ICOM središnji ured je podržavajući partner konferencije ‘Najbolji u baštini 2019 – Utjecajni projekti’

Svi ICOM članovi imaju mogućnost registrirati se s povlaštenim kotizacijama.

Više o ovogodišnjoj konferenciji „Najbolji u baštini / The Best in Heritage“ potražite na poveznicama:

Program i registracija: https://www.thebestinheritage.com/conference

Više o programu: https://www.thebestinheritage.com/featuring

Twitter: https://twitter.com/BestInHeritage

Facebook: https://www.facebook.com/TheBestInHeritage

YouTube: https://www.youtube.com/user/TheBestInHeritage

Prošla izdanja: http://presentations.thebestinheritage.com

Službeni hashtag: #TBIH2019

Kontakt: info@thebestinheritage.com

The Best in Heritage 2019