16. 11. 2017.

nacrt Prijedloga Zakona o muzejima / e-savjetovanje

Poštovane kolegice i kolege, članice i članovi Hrvatskog nacionalnog komiteta ICOM,

vjerujemo da ste, izravno ili neizravno upoznati da je u pripremi novi Zakon o Muzejima, odnosno da je Ministarstvo kulture RH jučer objavilo konačni nacrt Prijedloga Zakona o muzejima na svojim mrežnim stranicama te otvorilo e-savjetovanje oko istog koje traje do 14. prosinca 2017. godine. (https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6353)

Slično kao i 2015. godine kada se donosio prethodni/važeći zakon (no istovremeno i značajno drugačije s obzirom da je ovo drugi krug savjetovanja prije nego prijedlog Zakona krene u proceduru, uključujući javnu raspravu) pozivamo vas da pogledate nacrt prijedloga Zakona o muzejima te da svoje komentare i sugestije uputite izravno unutar e-savjetovanja.

Naravno, podrazumijeva se da ukoliko iz bilo kojeg razloga osjećate da bi vaš komentar/sugestija mogla biti osjetljiva u smislu vaše pozicije isti/e možete dostaviti i na adresu tajništva, odnosno predsjednika ICOM Hrvatska u obliku e-poruke. U potonjem slučaju molimo vas da budete precizni glede članka na koji se referirate i alternative koju sugerirate, te da navedene prijedloge podnesete do najkasnije 29. studenog 2017. kako bi Izvršni odbor imao dovoljno vremena da iste uskladi sa sveukupnim stavom ICOM Hrvatska članova i kao takve priloži na otvoreno e-savjetovanje. Unaprijed hvala ovdje!