31. 08. 2013.

Izabrani članovi radnih tijela međunarodnih komiteta u Rio de Jeneiru

Na 23. generalnoj konferenciji ICOM-a u Rio de Jeneiru održanoj od 10.- 17. kolovoza 2013. godine sudjelovalo je devet članova i članica iz Hrvatske.
Pored predsjednice Hrvatskoga nacionalnog komiteta Lidije Nikočević na konferenciji su sudjelovali članovi izvršnog odbora Željka Jelavić i Darko Babić, Goranka Horjan ujedno i članica izvršnog vijeća ICOM-a, te članovi: Damodar Frlan, Zvjezdana Antoš, Vesna Delić Gozze, Markita Franulić i Davor Fulanović.

Hrvatski muzealci prepoznati su na međunarodnoj razini pa je tako na  generalnoj skupštini, održanoj u okviru konferencije,  Goranka Horjan ponovno izabrana za članicu izvršnog vijeća ICOM-a na razdoblje od tri godine. U radna tijela međunarodnih odbora izabrani su:
Darko Babić za blagajnika ICTOP-a, Mario Buletić za člana  i Zvjezdana Antoš za blagajnicu odbora ICME, Davor Fulanović za blagajnika CIMUSET-a, Vesna Delić Gozze za tajnicu ICLAM-a, Željka Jelavić za članicu odbora i europsku koordinatoricu CECA i Damodar Frlan za predsjednika Alijanse ICOM Europa.

Nadalje, veliki angažman u međunarodnim odborima rezultirao je održavanjem dviju konferencija  u Hrvatskoj  tijekom 2014. godine. Godišnje  konferencije  održat će Međunarodni komitet za etnografske muzeje (ICME) i Međunarodni komitet za prirodoslovne muzeje (NATHIST).