17. 02. 2022.

ICOM članarina 2022 – podsjetnik

Poštovane kolegice i kolege, članice i članovi ICOM Hrvatska,

podsjećamo vas ovdje da je od središnjeg ureda u Parizu očekivano vrijeme uplate vaših institucionalnih ili individualnih članarina za tekuću godinu (2022.) postavljeno na/za kraj mjeseca veljače.

Zahvaljujemo unaprijed svima, statistički značajnoj i dominantnoj većini, koji su svoje članske obaveze već uredili i primili svoje ICOM 2022 godišnje markice.

ICOM se godišnje članstvo, razumije se, može urediti i nakon kraja veljače (premda formalno traje od siječnja do prosinca, kako je propisano Statutom) no s obzirom da raspolažemo s ograničenim brojem ICOM godišnjih markica dostavljenih iz središnjeg ureda u Parizu sve uplate članarina nakon 01. ožujka neće nužno rezultirati uobičajenom, relativno hitrom dostavom godišnje markice već će ovisiti o tome imamo li godišnje markice ‘na skladištu’ ili dodatne moramo naručivati iz središnjeg ureda u Parizu = što nerijetko traje 3 do 4 tjedna, a ponekad i više po iskustvu zadnje dvije (novo-realne) godine.

Ujedno vas izvještavamo da je oblikovanje skupne ICOM Jugoistočna Europa Crvene liste potencijalno ugroženih predmeta baštine u završnoj fazi. Hrvatski muzeji koji su aktivno sudjelovali u kreiranju ove liste već imaju svoje tiskane, internacionalne (na engleskom) kopije najnovije ICOM Crvene liste, kao i Ministarstvo kulture i medija RH koja je istovremeno aktivni i podržavajući partner po ovoj inicijativi. Hrvatske tiskane verzije očekujemo sredinom ili krajem ožujka 2022. kada ćemo i širu javnu kampanju oko istoga pokrenuti.

Uz poštovanje i očekivano razumijevanje,

darko babić

…………………………………………………………………………
izv. prof. dr. sc. Darko Babić
Predstojnik Katedre za muzeologiju
Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti
Filozofski fakultet – Sveučilište u Zagrebu
Ivana Lučića 3; HR-10000 ZAGREB; HRVATSKA
…………………………………………………………………………
član Izvršnog odbora ICOM Hrvatska
član Izvršnog odbora ICOM-ICTOP
član Izvršnog odbora ICOMOS-ICIP