08. 12. 2020.

Glasanje – Redovita godišnja izborna (2020) skupština

Poštovane kolegice i kolege,

s obzirom na nepovoljne uvjete Redovita godišnja izborna (2020) skupština ICOM Hrvatska u četvrtak 17. prosinca 2020. godine, s početkom od 12:00 sati održati će isključivo na daljinu, u virtualnom okruženju. Radna platforma koju ćemo koristiti za virtualni sastanak je Zoom, neki od vas su familijarni s istom a za one koje nisu na vrijeme ćemo poslati detaljne instrukcije oko pristupa redovitoj godišnjoj skupštini u virtualnom izdanju.

Ono što nam je nužno potrebno kako bi omogućili (ponajprije) 100% tajnost glasanja oko izbora novog predsjednika/ce, i članica/ova Izvršnog odbora je vaša suradnja. Sasvim konkretno svi ICOM članovi koji su regulirali svoju članarinu u 2020. imaju statutarno pravo glasa (popis je ovdje: http://www.icom-croatia.hr/clanstvo/popis-clanova/, također i Excel u prilogu) te vas molimo da nam dojavite/potvrdite e-mail adresu na koju želite da zaprimite jedinstveno kreiranu poveznicu oko glasanja. U velikoj većini će to biti standardna adresa koju koristite i inače, i na koju ste dobili i u ovu poruku. Sve što nam je potrebno jest da pošaljete vaše ime i prezime u tijelu poruke s e-mail adrese na koju želite zaprimiti poveznicu oko glasanja, na adresu dbabic@icom-croatia.hr. Ovo nam je izuzetno važno da sve možemo organizirati na najkvalitetniji način pa vas molim da svi isto napravite u naredna 48 sata, svi koji imate namjeru sudjelovati u glasanju a imate pravo glasa kako je gore naznačeno.

Napominjemo ovdje posebno da kod institucionalnih članova postoji pravilo po Statutu oko 3 glasa po instituciji. U nekim slučajevima ovu poruku prima i više o 3 osobe po instituciji, u nekim drugima manje od tri. U prvom slučaju molim vas da se interno dogovorite koje tri osobe glasaju i proslijedite nam ime institucije i tri različite e-mail adrese! U drugom slučaju, manje od tri osobe u evidenciji proslijedite nam jednu, dvije ili tri različite e-mail adrese povezane opet s nazivom institucije. Srećem ovih potonjih situacija ima minimalno. Nije problem ako (svi, bilo koji institucionalni članovi) proslijedite samo jednu, ili dvije e-mail adrese = njima će biti omogućeno glasanje a ostalo će biti neiskorišteno.

Za sva dodatna pitanja stoji na raspolaganju. Zahvalan unaprijed za vašu suradnju ovdje, nažalost ne postoji jednostavniji način kako da u virtualnom okruženju isto riješimo sa 100% jamstvom jednog glasa po članu (ili tri po instituciji), i da imamo 100% tajnost glasanja.

S poštovanjem,

Darko Babić, predsjednik ICOM Hrvatska