14. 07. 2020.

Predavanje “Giving history a digital life – storytelling for new media” by Ivor Crotty

Poštovane kolegice i kolege,

ljubazno vas pozivamo na gostujuće predavanje u organizaciji ICOM Hrvatska, i su-organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb i Muzejskog dokumentacijskog centra unutar ciklusa gostujućih predavanja pod naslovom

“Giving history a digital life – storytelling for new media”

koje će održati

Ivor Crotty

u četvrtak 16. srpnja u 13:00 sati

u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb (Avenija Dubrovnik 17, Dvorana Gorgona)

Ivor

Ivor Crotty (Irska) je sociolog, bivši novinar i urednik. Od 2018. radi kao zamjenik direktora Creative & Innovation Odjela na televiziji RT (ranije Russia Today).

Predavanje/radionica “Giving history a digital life – storytelling for new media” isprepliće digitalno pripovijedanje s vještinama potrebnim u različitim redakcijama za digitalni ekosustav, koji se konstanto mijenja. Ivor je radio na više nagrađenih digitalnih projekata, uključujući #1917LIVE (what if Twitter existed 100 years ago? https://1917live.red/), #Romanovs100 (4000 photos, 1 family https://romanovs100.com/) & #FansEyeView (platforma za pripovijedanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji) i do sada predstavljao projekte nastavnicima, inovatorima, digitalnim kreativcima i kustosima. Uživa u pripovijedanju i ‘izgradnji mostova’.

Predavanje/radionica “Giving history a digital life – storytelling for new media” ima za cilj pokazati kako nastaju uspješni digitalni projekti, neovisno da li su veliki i globalni ili adresiraju manju zajednicu korisnika. Jednako tako namjera je, na konkretnim primjerima pokazati da je kreativnost i inovativnost, te dobar odabir trenutka važniji od raspoloživih financijska sredstva. Predavanje će pratiti znatan broj isječaka iz konkretnih projekta, te će završno ponuditi skup koraka/savjeta kako uspješno izgraditi vlastiti digitalni projekt.

Predavanje/radionica će se održati na engleskom jeziku.

N.B. S obzirom  na posebne epidemiološke uvjete svi polaznici trebaju sa sobom imati maskicu za lice, te svoje sudjelovanje (dovoljno je poslati ime i prezime, te kontakt broj mobitela) unaprijed najaviti na adresu dbabic@icom-croatia.hr